Malay | English
White Black Red Blue disable_green A+ A A-


Featured Company
“...Pahang offers very competitive pricing in terms of infrastructure costs...”
Contact Us
Contact Us
Interested to Invest in Pahang?
Register your interest


Please use our Online Help.

Online Help operation hours: 11.00 am - 1.00 pm & 3.00 pm - 5.00 pm (Mondays - Fridays except for public holidays).

PKNP sebagai Agensi-Sehenti


Print Email

Perbadanan Kemajuan Negeri Pahang (PKNP) beroperasi sebagai agensi perkhidmatan sehenti beroperasi untuk mewujudkan dan meningkatkan iklim pelaburan yang menarik kepada bakal pelabur dan pelabur sedia ada. Bertindak sebagai pemangkin dan memainkan peranan penting dalam membentuk pertumbuhan ekonomi Pahang, PKNP mempromosi pelaburan asing, memudahkan proses permohonan para pelabur, menyediakan bantuan teknikal dan khidmat nasihat selain melaksanakan aktiviti mempromosi.
 
Bagaimana PKNP membantu para pelabur:


 Sebagai salah satu tunggak utama dalam pembangunan ekonomi negeri, PKNP berperanan dalam pembangunan perindustrian iaitu ke arah meningkatkan pertumbuhan industri tambah nilai tinggi dengan menggunakan teknologi maju dan mempelbagaikan ke dalam sektor pembuatan menguntungkan dan produktif.
 
Dengan kejayaan di dalam usahanya, PKNP telah membantu banyak syarikat-syarikat multinasional berkembang dan meluaskan asas perindustrian mereka di Pahang. Kini PKNP meneruskan agendanya untuk mengiatkan pembangunan melalui peruntukan dan menaik taraf logistik serta kemudahan infrastruktur tempatan.

Hari ini, pelabur berpotensi dan sedia ada boleh menghantar permohonon lesen perniagaan mereka secara 'online' melalui Sistem Sokongan Elektronik Pelesenan Perniagaan (BLESS) bagi mempercepatkan proses permohonan tersebut.


Bookmark and Share
 

Disclaimer: The Government and PKNP shall not be liable for any loss or damage caused by the usage of any information obtained from this portal.
Best viewed using IE 8 / Mozilla 3.0 or better in 1024 x 768 resolution