Malay | English
White Black Red Blue disable_green A+ A A-


Featured Company
“...Pahang offers very competitive pricing in terms of infrastructure costs...”
Contact Us
Contact Us
Interested to Invest in Pahang?
Register your interest


Please use our Online Help.

Online Help operation hours: 11.00 am - 1.00 pm & 3.00 pm - 5.00 pm (Mondays - Fridays except for public holidays).

SC anjur forum pasaran modal antarabangsa


Print Email

KUALA LUMPUR 20 Okt. - Suruhanjaya Sekuriti (SC) akan menganjurkan Forum Pasaran Modal Islam Antarabangsa Kali Kelima (IICMF) pada November 2011 yang menampilkan pakar-pakar antarabangsa dan tempatan untuk membincangkan kewangan Islam semasa.

Antaranya Dr. Abbas Mirakhor (Pusat Pendidikan Antarabangsa bagi Pendidikan Kewangan Islam), Professor Volker Nienhaus (Profesor di Fakulti Pengaian Islam di Qatar) dan Professor Mohamad Aslam Haneef (Universiti Islam Antarabangsa Malaysia).

Lain-lain ialah Professor Mohammad Hashim Kamali (Institut Antarabangsa Pengajian Islam), Omar Sheikh (Majlis Kewangan Islam, United Kingdom), Mushtak Parker (Editor Islamic Banker) dan Mohamed Ismail Mohamed Shariff (Mohamed Ismail & Co).

Forum itu bakal memberi membincangkan mengenai risiko perkongsian sistem boleh menangani isu-isu pemindahan risiko yang diamalkan oleh industri kewangan konvensional.

Selain itu, turut menjadi fokus ialah Tadbir Urus Korporat, Etika dan Tanggungjawab Sosial - penyatuan warisan Islam dengan pengetahuan moden serta risiko pemindahan dan Perkongsian risiko dan dasar awam: aplikasi teori dan instrumen, Ekonomi Islam dan permasalahan ummah - Etika dan dimensi sosial.


Sumber: Utusan Malaysia Online


Bookmark and Share
 

Disclaimer: The Government and PKNP shall not be liable for any loss or damage caused by the usage of any information obtained from this portal.
Best viewed using IE 8 / Mozilla 3.0 or better in 1024 x 768 resolution