Malay | English
White Black Red Blue disable_green A+ A A-


Syarikat Pilihan
Petronas Chemicals MTBE Sdn Bhd
Hubungi Kami
Hubungi Kami
Berminat untuk melabur di Pahang?
Daftar minat anda


Sila guna Bantuan Atas-Talian kami.

Waktu operasi Bantuan Atas-Talian: 11.00 pg - 1.00 tgh & 3.00 ptg - 5.00 ptg (Isnin - Jumaat kecuali cuti umum).

Jalan Raya dan Lebuh Raya


Print Email

Lebuh Raya Pantai Timur
Lebuh Raya Pantai Timur yang baharu dibina sepanjang 169km dari Kuala Lumpur ke Pahang membantu menggalakkan aktiviti ekonomi di daerah-daerah utama Pahang. Lebuh raya ekspres bernilai RM4 bilion itu menghubungkan Pelabuhan Kuantan dengan Grid Kebangsaan dan juga menghubungkan lebuh raya Utara Selatan di Pantai Barat  yang panjangnya 1,000km. Perjalanan dari Kuala Lumpur ke Kuantan hanyalah 3 jam melalui lebuh raya ini.

Lebuh Raya Pantai Timur merupakan pemangkin untuk menggalakkan dan mempercepatkan pembangunan di ketiga-tiga negeri di Pantai Timur (Pahang, Kelantan dan Terengganu) demi memenuhi objektif negara untuk menyeimbangkan pembangunan di semua kawasan luar bandar di negara ini. Pembinaan lebuh raya ini juga melengkapi pembangunan di koridor Wilayah Ekonomi Pantai Timur.

Lebuh Raya Gambang - Kuantan
Lebuh raya Gambang-Kuantan, juga dikenali sebagai Jalan Gambang dan Jalan Tanah Putih, ialah lebuh raya utama di Kuantan. Lebuh raya sejauh 32km ini menghubungkan Gambang dengan Kuantan menyediakan laluan ke pelbagai bandar di sepanjang jalan.


Bookmark and Share
 

Penafian: Pihak Kerajaan dan PKNP tidak akan bertanggungjawab keatas sebarang kehilangan atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang didapati dari portal ini.
Paparan terbaik menggunakan IE 8 / Mozilla 3.0 atau lebih baik di dalam resolusi 1024 x 768