Malay | English
White Black Red Blue disable_green A+ A A-


Syarikat Pilihan
Petronas Chemicals MTBE Sdn Bhd
Hubungi Kami
Hubungi Kami
Berminat untuk melabur di Pahang?
Daftar minat anda


Sila guna Bantuan Atas-Talian kami.

Waktu operasi Bantuan Atas-Talian: 11.00 pg - 1.00 tgh & 3.00 ptg - 5.00 ptg (Isnin - Jumaat kecuali cuti umum).

UDA, Pasdec Meterai MoU Untuk Bangunkan Tanah 60 Hektar Di Bukit Tinggi


Print Email

KUALA LUMPUR, 30 Sept (Bernama) -- UDA Holdings Bhd dan Pasdec Corp Sdn Bhd, anak syarikat milik penuh PASDEC Holdings Bhd, Jumaat menandatangani memorandum persefahaman (MoU) untuk bersama-sama melaksanakan pembangunan komersial di kawasan seluas 60 hektar di Bukit Tinggi, Bentong, Pahang.

Pengerusi UDA Holdings Datuk Nur Jazlan Mohamed berkata melalui kerjasama berkenaan, tanah tersebut akan dimajukan pada skala komersil.

Bagaimanapun, bentuk pembangunan berkenaan masih dalam kajian, katanya.

"Kami mempunyai idea mengenai apa yang akan dilakukan, projek tersebut mungkin tidak komersil sepenuhnya dalam jangka pendek, (tetapi) terdapat potensi, masa yang sesuai dan tanah boleh dimajukan.

"Malah jika projek itu tidak mewujudkan nilai komersil dengan pembayaran balik segera, kami mungkin meninjau untuk membina sesuatu seperti pusat latihan," katanya kepada pemberita selepas pemeteraian MoU tersebut di sini Jumaat.

Nur Jazlan berkata syarikat akan mengumumkan butiran projek berkenaan kemudiannya.

Beliau berkata adalah menjadi hasrat syarikat untuk berkongsi kepakaran, pengalaman dan maklumat serta sumbangan kepada peningkatan sosio-ekonomi penduduk tempatan apabila projek tersebut dilaksanakan.

"Kerjasama ini dipercayai sebagai permulaan bagi usaha sama antara UDA dan PASDEC dan diharapkan selepas ini, UDA akan diberikan kepercayaan untuk terlibat secara langsung dalam projek pembangunan lain di Pahang," katanya.

Semasa ditanya mengenai nilai tanah seluas 60 hektar itu, Pengerusi PASDEC Datuk Seri Adnan Yaakob, yang juga Menteri Besar Pahang berkata kos tanah itu kira-kira RM45 juta sebelumnya tetapi "tidak tahu nilai semasa."

Sumber : BERNAMA


Bookmark and Share
 

Penafian: Pihak Kerajaan dan PKNP tidak akan bertanggungjawab keatas sebarang kehilangan atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang didapati dari portal ini.
Paparan terbaik menggunakan IE 8 / Mozilla 3.0 atau lebih baik di dalam resolusi 1024 x 768