Malay | English
White Black Red Blue disable_green A+ A A-


Syarikat Pilihan
Petronas Chemicals MTBE Sdn Bhd
Hubungi Kami
Hubungi Kami
Berminat untuk melabur di Pahang?
Daftar minat anda


Sila guna Bantuan Atas-Talian kami.

Waktu operasi Bantuan Atas-Talian: 11.00 pg - 1.00 tgh & 3.00 ptg - 5.00 ptg (Isnin - Jumaat kecuali cuti umum).

Halfest Catat 287 Sesi Padanan Perniagaan & 122 Potensi Peluang Pembekal


Print Email

KUALA LUMPUR, 21 Okt (Bernama) -- Sebanyak 287 sesi padanan perniagaan dan 122 potensi peluang pembekal berlangsung pada seminar mengenai Sesi Padanan Perniagaan dan Hubungan Dagangan anjuran Perbadanan Pembangunan Industri Halal (HDC).

Seminar berkenaan dianjurkan bersempena Halal Fiesta Malaysia (HALFEST 2011) pada 14 Okt di sini, demikian menurut HDC dalam satu kenyataan Jumaat.

Semasa sesi padanan itu, HDC mempelawa 11 syarikat utama daripada empat sektor utama iaitu runcit, hotel, penerbangan dan perdagangan.

Seminar itu khusus untuk membantu perusahaan kecil dan sederhana (PKS) yang terlibat dalam perniagaan produk halal, kata HDC.

Ketua Pegawai Eksekutif HDC, Datuk Seri Jamil Bidin berkata acara berkenaan bertujuan untuk membantu PKS mengukuhkan pasaran produk halal mereka melalui program yang disediakan oleh HDC, seperti Program Transformasi Perniagaan.

Syarikat yang mengambil bahagian ialah Giant, Mydin, Aeon (Jusco), Malaysia Airlines, AirAsia, Glocal Link, Penang Port, manakala hotel yang menyertai termasuk Concorde, De Palma, Nouvelle dan Angkasa.

Sejumlah 80 PKS mengambil peluang untuk mempamerkan produk dan keunikan mereka pada acara tersebut.
   
Sumber: BERNAMA


Bookmark and Share
 

Penafian: Pihak Kerajaan dan PKNP tidak akan bertanggungjawab keatas sebarang kehilangan atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang didapati dari portal ini.
Paparan terbaik menggunakan IE 8 / Mozilla 3.0 atau lebih baik di dalam resolusi 1024 x 768