Malay | English
White Black Red Blue disable_green A+ A A-


Syarikat Pilihan
Petronas Chemicals MTBE Sdn Bhd
Hubungi Kami
Hubungi Kami
Berminat untuk melabur di Pahang?
Daftar minat anda


Sila guna Bantuan Atas-Talian kami.

Waktu operasi Bantuan Atas-Talian: 11.00 pg - 1.00 tgh & 3.00 ptg - 5.00 ptg (Isnin - Jumaat kecuali cuti umum).

Kawasan seluas 245 hektar untuk bandar baru kedua Lipis - 24 Okt 2011


Print Email

KUALA LIPIS: Kawasan seluas 245 hektar berdekatan Bandar Baru di seberang Sungai Lipis dicadangkan bagi pembangunan bandar baru kedua Lipis.

Pengerusi Jawatankuasa Sumber Manusia dan Hal Ehwal Pengguna Negeri Pahang, Datuk Fong Koong Fuee, berkata antara projek pembangunan yang akan dilaksanakan di kawasan itu ialah projek perumahan rakyat, premis perniagaan, kawasan industri ringan, kompleks sukan, taman awam dan reakrasi.

"Kawasan itu berhampiran FELDA Gugusan Kecau dan apabila dibangunkan kelak, sudah tentu akan memesatkan ekonomi penduduk sekitarnya," katanya kepada pemberita di sini.

Beliau yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri kawasan Cheka berkata, projek pembangunan bandar baru kedua itu sudah disenaraikan dalam Rancangan Malaysia ke-11.

"Kerajaan memerlukan perancangan yang teliti sebelum projek itu dilaksanakan kerana ia membabitkan peruntukan besar, kerajaan juga akan mengambil kira kepentingan rakyat setempat," katanya. - BERNAMA

Sumber : Berita Harian Online


Bookmark and Share
 

Penafian: Pihak Kerajaan dan PKNP tidak akan bertanggungjawab keatas sebarang kehilangan atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang didapati dari portal ini.
Paparan terbaik menggunakan IE 8 / Mozilla 3.0 atau lebih baik di dalam resolusi 1024 x 768