Malay | English
White Black Red Blue disable_green A+ A A-


Syarikat Pilihan
Petronas Chemicals MTBE Sdn Bhd
Hubungi Kami
Hubungi Kami
Berminat untuk melabur di Pahang?
Daftar minat anda


Sila guna Bantuan Atas-Talian kami.

Waktu operasi Bantuan Atas-Talian: 11.00 pg - 1.00 tgh & 3.00 ptg - 5.00 ptg (Isnin - Jumaat kecuali cuti umum).

DRB-Hicom Dijangka Guna Honda, Volkswagen Sebagai Asas Pengembangan Serantau, Kata HWANGDBS


Print Email

KUALA LUMPUR, 31 Julai (Bernama) -- DRB-Hicom Bhd kini sedang merancang melakukan pengembangan serantau menggunakan Honda dan Volkswagen sebagai batu loncatannya, kata HWANGDBS Vickers Research Sdn Bhd.
 
Dalam satu nota penyelidikan, HWANGDBS Vickers berkata keputusan Honda Japan menjadikan Malaysia sebagai hub pengeluaran serantaunya bagi kenderaan hibrid kena pada masanya, kerana ia menjangka mendapat aliran insentif bagi Kenderaan Cekap Tenaga (EEV) di dalam Dasar Automotif Negara (NAP).
 
Sementara itu, kapasiti Volkswagen di Pekan (Pahang) akan dipertingkatkan secara progresif sehingga 50,000 unit antara 2017 hingga 2018, yang membuka jalan bagi pengeksportan ke pasaran Asean.
 
Tiga variasi - iaitu Passat, Jetta dan Polo - akan dikeluarkan yang menjadikan Malaysia hub serantau bagi kenderaan penumpang.
 
Mengenai urus niaga pertahanan DRB-Hicom, DRB-Hicom Defence Technologies Sdn Bhd (Deftech) kini bersedia melancarkan prototaip pertama 247 unit kenderaan berperisai pada tahun depan, yang membolehkan pencapaian pendapatan kukuh dari kontrak RM7.55 bilionnya mulai dari tahun kewangan 2014.
 
Sumber: BERNAMA


Bookmark and Share
 

Penafian: Pihak Kerajaan dan PKNP tidak akan bertanggungjawab keatas sebarang kehilangan atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang didapati dari portal ini.
Paparan terbaik menggunakan IE 8 / Mozilla 3.0 atau lebih baik di dalam resolusi 1024 x 768