Malay | English
White Black Red Blue disable_green A+ A A-


Syarikat Pilihan
Petronas Chemicals MTBE Sdn Bhd
Hubungi Kami
Hubungi Kami
Berminat untuk melabur di Pahang?
Daftar minat anda


Sila guna Bantuan Atas-Talian kami.

Waktu operasi Bantuan Atas-Talian: 11.00 pg - 1.00 tgh & 3.00 ptg - 5.00 ptg (Isnin - Jumaat kecuali cuti umum).

Proses Transformasi Pembangunan Ditumpukan Di Luar Bandar


Print Email

PEKAN, 9 April (Bernama) -- Datuk Seri Najib Tun Razak berkata proses transformasi pembangunan akan ditumpukan kepada kawasan-kawasan di luar bandar supaya pembangunan itu seiring dengan kemajuan yang dikecapi oleh penduduk kawasan bandar.
 
Perdana Menteri berkata langkah kerajaan membangunkan negara tidak hanya ditumpukan kepada sesuatu tempat sahaja tetapi dilaksanakan secara menyeluruh dan menepati kehendak rakyat.
 
"Saya mahu melihat proses transformasi pembangunan turut berlaku bukan sahaja hanya di Lembah Klang tetapi juga kawasan luar bandar," katanya ketika berucap pada majlis penyerahan kunci rumah kepada 130 buah keluarga di Agropolitan Pekan, Batu 8, Mukim Lepar, di sini, Sabtu.
 
"Dalam erti kata lain jangan tidak ada rakyat yang tidak mendapat manfaat hasil transformasi itu kerana pembangunan dilakukan adalah menyeluruh dan membawa kesejahteraan kepada negara," katanya.
 
Katanya pembangunan di luar bandar telah dilaksanakan sejak pelancaran Buku Merah yang diilhamkan oleh ayahnya, bekas perdana menteri kedua, Allahyarham Tun Abdul Razak Hussein.
 
Najib, yang juga Ahli Parlimen Pekan, berkata tumpuan pembangunan tidak akan berhenti begitu sahaja malah ia diteruskan dengan memberi tumpuan terhadap pembangunan masayarkat desa menerusi bidang ekonomi dan sosial.
 
Katanya rakyat di luar bandar perlu menikmati taraf hidup yang lebih baik menerusi program transformasi yang dibawa oleh kerajaan.
 
Majlis itu turut dihadiri oleh Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob dan Ketua Pegawai Eksekutif Majlis Pembangunan Wilayah Ekonomi Pantai Timur (ECERDC), Datuk Jebasingam Issace John.
 
Sumber: BERNAMA


Bookmark and Share
 

Penafian: Pihak Kerajaan dan PKNP tidak akan bertanggungjawab keatas sebarang kehilangan atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang didapati dari portal ini.
Paparan terbaik menggunakan IE 8 / Mozilla 3.0 atau lebih baik di dalam resolusi 1024 x 768