Malay | English
White Black Red Blue disable_green A+ A A-


Syarikat Pilihan
Petronas Chemicals MTBE Sdn Bhd
Hubungi Kami
Hubungi Kami
Berminat untuk melabur di Pahang?
Daftar minat anda


Sila guna Bantuan Atas-Talian kami.

Waktu operasi Bantuan Atas-Talian: 11.00 pg - 1.00 tgh & 3.00 ptg - 5.00 ptg (Isnin - Jumaat kecuali cuti umum).

Polyplastics Memutuskan Kembang Loji POM Di Malaysia & Menubuhkan Syarikat Baru Untuk Mengkompaun Di China


Print Email

KUALA LUMPUR, 11 Julai – Polyplastics Co., Ltd., Tokyo, Jepun, telah memutuskan untuk mengembangkan kapasiti pengeluaran polyoxymethylene di Polyplastics Asia Pacific Sdn. Bhd., Kuantan, Malaysia, daripada 90,000 metrik tan/setahun kepada 123,000 metrik tan/setahun. Kerja-kerja pembinaan untuk pengembangan itu akan siap pada bulan Oktober 2013, dan operasinya akan bermula pada awal 2014 sebagai kilang POM yang terbesar di dunia. Sebagai hasil daripada pelaburan ini, kapasiti pengeluaran POM Kumpulan Polyplastics akan berjumlah kira-kira 290,000 metrik tan/setahun, menyumbang kira-kira satu pertiga daripada jumlah permintaan dunia untuk POM. Oleh itu, Kumpulan itu akan menjadi salah satu pengeluar POM terkemuka dunia.
 
Polyplastics juga memutuskan untuk meningkatkan kapasiti pengkompaunan dengan tujuan untuk mengukuhkan sistem bekalan yang fleksibel, terutamanya dalam pasaran China. Ini dilaksanakanoleh dua projek di Taiwan dan Nantong, China. Pertama, kilang Polyplastics Taiwan Co, Ltd, Kaohsiung, Dafa akan meningkatkan kapasiti mengkompaunnya kepada 35.000 tan metrik/setahun terutamanya bagi polybutylene terephthalate . Kedua, Polyplastics akan menubuhkan syarikat pengkompaunan jenama baru sendirinya di Nantong, Wilayah Jiangsu. Operasinya akan bermula dengan kapasiti 9,000 tan metrik/setahun pada September 2013, dan ia akan diperluaskan dari semasa ke semasa, selaras dengan permintaan dinamik pasaran China. Sebagai hasil daripada pelaburan ini, kapasiti mengkompaun kumpulan ini akan berjumlah kira-kira 141,000 tan metrik /setahun.
 
Sumber: BERNAMA-AsiaNet


Bookmark and Share
 

Penafian: Pihak Kerajaan dan PKNP tidak akan bertanggungjawab keatas sebarang kehilangan atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang didapati dari portal ini.
Paparan terbaik menggunakan IE 8 / Mozilla 3.0 atau lebih baik di dalam resolusi 1024 x 768