Malay | English
White Black Red Blue disable_green A+ A A-


Syarikat Pilihan
Petronas Chemicals MTBE Sdn Bhd
Hubungi Kami
Hubungi Kami
Berminat untuk melabur di Pahang?
Daftar minat anda


Sila guna Bantuan Atas-Talian kami.

Waktu operasi Bantuan Atas-Talian: 11.00 pg - 1.00 tgh & 3.00 ptg - 5.00 ptg (Isnin - Jumaat kecuali cuti umum).

HDC Rancang Teruskan Program Transformasi Halal Ke Negeri Lain


Print Email

KUALA LUMPUR, 11 Ogos (Bernama)-- Halal Industry Development Corporation (HDC) berhasrat untuk meneruskan kejayaan Program Transformasi Halal (PTH) yang julung kalinya diadakan di Pahang baru-baru, ini ke negeri-negeri lain.

"PTH ialah program yang selari dengan konsep "Rakyat Diutamakan" yang bertujuan meningkatkan lagi semangat keusahawanan di kalangan akar umbi dan memainkan peranan lebih serius dalam pembangunan industri Halal," kata HDC dalam satu kenyataan Khamis.

Program dua hari itu yang diadakan Gambang, Pahang bulan lepas, dianjurkan bersama dengan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dan menarik hampir 20,000 pengunjung.

"Ia juga bagi faedah pesara ATM untuk menjadi usahawan bagi industri Halal," kata kenyataan itu.

Ketua Pegawai Eksekutif HDC Datuk Seri Jamil Bidin berkata: "Dengan pengalaman ini, kami berhasrat untuk menggerakkan seluruh jentera kami ke pelbagai tempat, untuk meneruskan penyebaran mesej mengenai pembangunan keusahawanan Halal.

"Kami perlu menyebarkan mengenai peluang perniagaan dalam industri yang sedang berkembang pesat ini selari dengan jumlah penganut Islam seramai 1.8 bilion di seluruh dunia."

HDC berharap dapat membawa HTP ke Jeli, Kelantan pada September dan kemudiannya ke Pagoh, Johor dan Sarawak.

Sumber: BERNAMA


Bookmark and Share
 

Penafian: Pihak Kerajaan dan PKNP tidak akan bertanggungjawab keatas sebarang kehilangan atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang didapati dari portal ini.
Paparan terbaik menggunakan IE 8 / Mozilla 3.0 atau lebih baik di dalam resolusi 1024 x 768