Malay | English
White Black Red Blue disable_green A+ A A-


Featured Company
“...Pahang offers very competitive pricing in terms of infrastructure costs...”
Contact Us
Contact Us
Interested to Invest in Pahang?
Register your interest


Please use our Online Help.

Online Help operation hours: 11.00 am - 1.00 pm & 3.00 pm - 5.00 pm (Mondays - Fridays except for public holidays).

Volkswagen Jalin Usaha Sama Dengan Dewan Perniagaan Malaysia-Jerman Anjur Persidangan


Print Email

KUALA LUMPUR, 21 Okt (Bernama) -- Volkswagen Group Malaysia menjalin usaha sama dengan Dewan Perniagaan Malaysia Jerman bagi menangani penyelesaian mobiliti lestari di Malaysia, menerusi persidangan pertama Mobiliti automotif Lestari Malaysia-Jerman 2011.
Dalam satu kenyataan hari ini, Volkswagen berkata persidangan itu akan menjadi platform bagi pembangunan teknologi semasa dan akan datang di Malaysia dan Jerman.

Persidangan itu juga akan meneroka model dan penyelesaian kerangka kerja kawal selia dan kaedah pelaksanaan di kedua-dua negara dalam pendekatan berasaskan dialog, katanya.

"Ia akan menghimpunkan pemegang kepentingan dalam pembangunan strategi, dasar, insentif, pentadbiran serta infrastruktur teknikal dan teknologi" katanya.

Pengarah Urusannya Ricky Tay berkata Volkswagen sentiasa berkongsi idea dalam mengurangkan pelepasan karbon dioksida yang lebih rendah dengan falsafah mengurangkan penggantian enjin menerusi teknologi seperti enjin TSI (suntikan terstrata cas turbo).

"Persidangan ini akan membolehkan kami membantu membincangkan sesuatu yang kami anggap sangat penting," katanya.

Persidangan itu juga merupakan sebahagian daripada kempen "Think Blue" Volkswagen yang dilaksanakan di lebih daripada 30 pasaran, dan akan dilancarkan di Malaysia tidak lama lagi.


Sumber: BERNAMA


Bookmark and Share
 

Disclaimer: The Government and PKNP shall not be liable for any loss or damage caused by the usage of any information obtained from this portal.
Best viewed using IE 8 / Mozilla 3.0 or better in 1024 x 768 resolution